Cestovatelské úterky v listopadu 2017

Cestovatelské úterky v listopadu 2017

V listopadu nás čeká Izrael, Malajsie, Austrálie a Nový Zéland. Každé úterý v 18:00 ve studentském klubu Kampa v Českých Budějovicích.

Termín: 7.11.2017

Název: Cestovatelské úterky – pěšky z Vodňan do Jeruzaléma v podání Pavla Janšty – Událost na Facebooku

Anotace: O popeleční středě roku 2010 se tehdy šestadvacetiletý student politologie Pavel Janšta vydal na cestu z rodných Vodňan, aby na Velikonoce došel do Jeruzaléma.

To vše v rámci cyklu Cestovatelské úterky. Vždy v úterý od 18:00 ve studentském klubu Kampa v Českých Budějovicích.

 

Termín: 14.11.2017

Název: Cestovatelské úterky – Malajsie v podání Hanky Janurové – Událost na Facebooku

Anotace: Tentokrát nás Hanka provede po Malajsii. Kam se společně s přáteli a jedním mimoněm vydala na úplně první cestu do „světa“ jen s letenkou batohem a přibližným plánem cesty. Kdo byl na minulé přednášce Hanky, určitě si odnesl, že důležité je… si to UŽÍT! Čajové plantáže, džungle, výhledy, otlačené nohy od bot, spousta zážitků.

To vše v rámci cyklu Cestovatelské úterky. Vždy v úterý od 18:00 ve studentském klubu Kampa v Českých Budějovicích.

 

Termín: 21.11.2017

Název: Cestovatelské úterky – Cykloputování severní Austrálií v podání Martina Jírovce – Událost na Facebooku

Anotace:  Cyklo-postrk severní Austrálií aneb shiraz, kam se podíváš.

Zdvihl jsem ruku s prázdnou petkou a pokusil se o výraz méně zoufalý, než jaký před okamžikem obráželo mé nitro. Hluk silného motoru zesílil, ze zatáčky vystrčil čumák zablácený teréňák. Postarší pán stáhl okénko, aby si vyslechl mou chraplavou, zaprášenou prosbu o trochu vody. „Trochu vody? Máme stovky litrů vody!“, zamrkal na mne povzbudivě. Otevřel dveře, vystoupil a čiperně se vyšvihl na korbu, kde byl skutečně přidělán několikaset litrový kanystr. Láhve se začaly plnit drahocennou tekutinou.

Lakefield National Park a BattleField road zůstaly za mnou, navečer jsem dorazil do pěkného kempu přímo u hřmících vodopádů. Toho dne jsem si užil, krátce po poledni bylo ve stínu čtyřicet čtyři stupňů, hodně kopců, slunce a prachu, jen nepatrně asfaltu. Výživných 130 kilásků na kolečku, které se pomalu chystalo oslavit dvacetiny. Cyklo-putování Severní Austrálií mi dávalo pěkně zabrat. Daintree – nejstarší prales naší planety, Aboridžinské skalní malby, Neuvěřitelné pláže (plné krokodýlů) nebo klokani, kasuáři, velcí papoušci kakadů.To vše v rámci cyklu Cestovatelské úterky. Vždy v úterý od 18:00 ve studentském klubu Kampa v Českých Budějovicích.

 

Termín: 28.11.2017

Název: Cestovatelské úterky – Nový Zéland v podání Matěje Kučery – Událost na Facebooku

Anotace: Vlastně ani nevím, jestli se tomu ještě říká cestování, když tam, kam přijedete, zůstanete nakonec 15 měsíců. Zkušeností a příhod se za takovou dobu dá nasbírat víc, než je možné si zapamatovat. A co teprve převyprávět… Velkou část vzpomínek jsme naštěstí zakonzervovali do podoby fotek, o které se rád podělím během fotoprezentace týkající se cestování a života na Novém Zélandu.

To vše v rámci cyklu Cestovatelské úterky. Vždy v úterý od 18:00 ve studentském klubu Kampa v Českých Budějovicích.

Napsat komentář